Team

Jeanette Marklund

Mitt första barrepass fick jag möjlighet att prova i London under tiden då jag jobbade där som PT och coach. Jag föll pladask! Som fd handboll och fotbollstjej anlände jag något skeptisk till min första barre klass. Jag hade läst att det var en blandning av balett, pilates och yoga. När den leende och väldigt graciösa ballerinan anlände tänkte jag med mina stela fotbollshamstrings att tack gode gud, det finns en balettstång att hålla sig i. Det var där och då jag blev förälskad i barre. Oavsett förkunskap kunde jag jobba precis så hårt jag ville. Det var många muskler som jag inte visste att jag hade. Jo, jag har läst om dem i mina anatomistudier på GIH (gymnastik och idrottshögskolan), men tydligen aldrig använt dem. Ganska snabbt kunde jag både se och känna resultat styrka, balans och elegans.

När så året i London var över åkte jag till New York och tränade en sommar med bl a Fred Devito, som startade barreträning för 20 år sedan. En solig sensommardag när jag gick hem från ett barrepass på 5th Av bestämde jag mig för att ta Barre till Sverige och Stockholm. Så här är vi nu. Gör som jag: Kom och prova! Träningen är varierande och utmanande så du kommer inte att få långtråkigt. Kom ihåg – det finns alltid en stång att hålla i.

Meet us at the barre! – Jeanette, VD sthlm barre

Hannah Ohlsson

Hannah är utbildad på Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm och på Steps on Broadway i New York. Hon har dansat med Kungliga Baletten och varit musikalartist på Stockholm Stadsteater. Hannah har alltid haft en passion för hälsa och träning, hon vill inspirera och motivera sina kunder. Hennes drivkraft är viljan att sprida kunskap, positiv energi och kärlek.

Vad tycker du är det bästa med barre?
– För mig kändes det helt naturligt att gå och ställa mig vid barren eftersom jag spenderat en stor del av mitt liv vid en och annan balettstång. Efter att ha provat mitt första Barre-pass var jag helt såld! Det var dem bästa momenten från baletten, yogan och pilatesen fast på ett mycket roligare sätt, till skön musik och med en väldigt härlig stämning i studion. För mig som är extremt rädd om min kropp blev jag så positivt överaskad över hur otroligt effektiva, intelligenta och lättillgängliga träningspassen kändes. Varenda muskelgrupp hade på ett enkelt och kontrollerat sätt körts till utmattning. I love it!

Hannah, always at the barre!

Cecilia Carlqvist

Cecilia har tränat jazz, modernt och balett på dansgymnasium i Balettakademins lokaler i Stockholm. Hon är utbildad gruppinstruktör, certifierad personlig tränare och har studerat nutrition. Cecilia tog SM-guld 2015 i pole sport, professionell dubbel, och har tidigare jobbat som instruktör i London, Seoul och Singapore.

Vad tycker du är det bästa med barre?
Barre träningen utmanar hela kroppen och ger dig träningsvärk i muskler du inte visste att du hade. Det är enormt kul att se resultaten från barre, du blir smidigare och starkare på ett skonsamt och effektivt vis.

Hanna Carlbrand

Hanna är musikalartist som kom till oss direkt från Stockholm Stadsteaters Stora Scen där hon nyligen har medverkat i Chicago och Cabaret. Nu kan man se henne i Bullets over Broadway på Göta Lejon! Hon är utbildad på Kungliga Svenska Balettskolan och träning har alltid varit en stor del av hennes liv. Efter hennes första Barre pass blev hon förälskad i träningsformen, och vi på Sthlm Barre blev precis lika förtjusta i härliga Hanna.

Vad är det bästa med att vara Barre-instruktör?
Jag älskar att få dela med mig av min rörelseglädje och kärleken till musik.

Let’s hang out at the Barre!